pinterest
Aandachtspunten voor het verwijderen van een badkamervloer

Aandachtspunten voor het verwijderen van een badkamervloer

Het verwijderen van een badkamervloer kan een hele uitdagende klus zijn. Of je nou van plan bent om de oude tegels te vervangen of de hele vloerconstructie aan wilt pakken: het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. In deze blogpost bespreken we enkele aandachtspunten die je in gedachten moet houden bij het verwijderen van een tegelvloer in de badkamer.

Tegels professioneel laten verwijderen

Een tegelvloer verwijderen lijkt misschien makkelijk, maar het is een tijdrovend en arbeidsintensief proces. Het inhuren van een professional kan daarom een hoop voordelen bieden. Specialisten hebben niet alleen de expertise, maar ook het juiste gereedschap zoals een on-ride strip machine. Dit zorgt ervoor dat de klus vaak al binnen een dag geklaard is. Door vakmensen in te schakelen voorkom je beschadigingen en bespaar je een hoop tijd en gedoe.

Cementdekvloer in de badkamer

Bij badkamervloeren die gelegd zijn in een cementdekvloer is voorzichtigheid geboden. Als je zelf aan de slag gaat, loop je veel risico dat je de cementdekvloer beschadigt. Dit kan leiden tot een grotere klus en hogere kosten. Het is daarom raadzaam om niet zomaar zelf te beginnen met slopen. Vraag een specialist om hulp, zoals de vakmensen van wf vloerbewerking. Zij weten precies hoe ze de badkamertegels moeten verwijderen zonder de dekvloer aan te tasten, waardoor de basis mooi intact blijft en je uiteindelijk geld kunt besparen.

Badkamervloer egaliseren

Een egaal oppervlak is essentieel voor de installatie van een nieuwe vloer. Zo ook in de badkamer. Na het verwijderen van de oude tegels en eventueel een beschadigde cementdekvloer, is het belangrijk om de vloer professioneel te laten egaliseren. Dit kan bijvoorbeeld met egaline, een vloeibare egalisatiemortel die zorgt voor een glad en waterpas oppervlak. Een goed geëgaliseerde vloer voorkomt toekomstige problemen zoals oneffenheden of waterophoping.

Voorbereiding voor de nieuwe badkamervloer

Voordat je de nieuwe badkamervloer legt (of laat leggen), moet de ondervloer goed voorbereid zijn. Hierbij moet speciale aandacht worden besteed aan waterbestendigheid en vochtwering. Een nette afwerking is niet alleen belangrijk voor het uiterlijk, maar ook voor de waterdichtheid van de badkamervloer. Zorg ervoor dat alle naden en randen goed afgesloten zijn om lekkages te voorkomen. Dit zorgt voor een zo duurzaam mogelijk resultaat. 

Het verwijderen en vervangen van een tegelvloer is geen makkelijke doe-het-zelf klus. Door de juiste professionals in te schakelen en de badkamervloer daarnaast goed te laten egaliseren, zorg je voor een probleemloze renovatie waar je nog jaren plezier van hebt.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen