Trends in baden

Trends in baden

Baden komen in alle soorten en maten. Ze hoeven niet meer rechthoekig te zijn, niet meer wit, niet meer betegeld en ze mogen vrij in de ruimte staan. Voor de kleine badkamers zijn er genoeg ruimtebesparende oplossingen, zoals een hoekbad of een combinatie van een douche en bad. Voor de ruimere badkamer zijn er legio mogelijkheden. Nog steeds is het vrijstaande bad een grote trend voor de badkamer. Met alle prachtige vormen die baden tegenwoordig meekrijgen, is ‘wegstoppen’ in een hoek er niet meer bij. Ronde baden, ovalen baden of vreemdere vormen zoals een driehoek worden zo het middelpunt van de badkamer.

Wavedesign 2.0 bad Blanca | IntertopWavedesign 2.0 bad Blanca | MijnBad
 
Bette vrijstaand bad BetteBicolour zwartBETTEBICOLOUR | Bette
 

Vormen

Om het bad optimaal in het ontwerp te kunnen inpassen zijn er talloze basisvormen, zoals rechthoekig, rond, halfrond, ovaal en zeshoekig. Het voordeel van meerhoekige baden is dat ze heel gemakkelijk in een lastige of afwijkende hoek, tegen de muur of diagonaal tussen twee hoeken zijn te plaatsen. Een vrijstaand meerpersoonsbad is nu eenmaal niet voor elke badkamer weggelegd.

Laufen Palomba Vrijstaand badLaufen Palomba Collectie
 
Cleopatra Well Pool Cleopatra WellPool
 

Maten

Houd bij de aanschaf van een bad ook rekening met de diepte van het bad en de bodemmaat, aangezien deze twee elementen bepalen of u volledig onder water zit. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het helemaal niet noodzakelijk een groot bad aan te schaffen om alleen of samen comfortabel te kunnen genieten. Er zijn baden verkrijgbaar in een lengte van 160 cm die door hun diepte en bodemmaat meer ruimte bieden dan een bad van 180 cm. Rechthoekige baden zijn verkrijgbaar tot een lengte van 200 cm en de meest gangbare hoekbaden zijn circa 145 x 145 cm.

Q-Artz maatwerk Q-Artz maatwerk
BETTECORA combibadkuipBETTECORA combibadkuip 
Villeroy & Boch | SanidromeVilleroy & Boch | Sanidrome

 

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie over baden kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.                                                                       

Foto boven: Massagesystemen Wavedesign 2.0 | MijnBad

 
 

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief