Wavedesign

Comfort, design en vertrouwd: de nieuwe standaard in wellness!

Kranen voor elke badkamer

Kunstwerkjes zijn het, de nieuwe generatie kranen voor de badkamer. De keuze is enorm, van waterval tot waterzuinige modellen en van ééngreepskranen tot inbouwkranen met opvallende visuele accenten. En dat maakt de kraan niet alleen een functioneel item, maar een sterk in het oog springend staaltje van technisch vernuft in de badkamer.

Axor Starck Organic wastafelkraan Hansgrohe
Axor Starck Organic via Hansgrohe

Een kraan voor elke interieur

Een kraan moet gemakkelijk te bedienen zijn, dus het comfort is belangrijk bij de keuze voor de juiste kraan. Daarnaast moet hij ook uitstraling hebben, want de kraan mag tegenwoordig samen met de wastafel pontificaal aanwezig zijn in de badkamer. Dankzij het enorme aanbod is er altijd wel een model te vinden om de badkamer van die mooie final touch te voorzien. Een kraan die past bij het interieur en de stijl van uw badkamer. Daarbij hebben veel fabrikanten in dezelfde stijl als de wastafelkraan ook een bad- en douchekraan in het assortiment. Allemaal redenen om de kraan tijdens de verbouwing van de badkamer een onderdeel van de totale planning te maken.

Hansgrohe metris kraan
Hansgrohe Metris

Moderne gestroomlijnde kranen zijn populair. Soms zijn ze zo minimalistisch dat je alleen een hals ziet waar water uitkomt. Ook kranen met een nostalgische uitstraling die doet denken aan de Victoriaanse tijden, of de tijden van Jugendstil en art deco blijven in trek. Wat materialen betreft staat glanzend chroom nog altijd aan kop, op de voet gevolgd door roestvast staal. Maar er is meer keuze: mat-chroom, zwart-chroom, verguld, zilverkleurig, vernikkeld of combinaties daarvan, het is allemaal mogelijk. In het klassieke segment vinden we nog authentieke brons- en koperkleuren.

Mengkranen, draaiknopkranen, thermostaatkranen en infraroodkranen maken deel uit van een groot, vaak oogstrelend assortiment. Kranen die werken zonder ze aan te raken of modellen met blauw of rood licht, waarmee wordt aangegeven of het water koud of warm is, zien we ook veel. Met behulp van deze LED-techniek is handen wassen zelfs visueel een aantrekkelijk ritueel.

Wandkranen

Jee-O Soho badkamerkraan
Jee-O Soho

In opmars is ook de inbouwkraan, die uit de muur lijkt te ontspringen. Alleen de kraanuitloop en de hendel zijn zichtbaar. Het sifon is onzichtbaar weggewerkt in de muur of in een voorzetwand. Stilistisch mooi en ruimtesparend tegelijk. Eéngreeps mengkranen zijn makkelijk te bedienen. De nieuwe generatie mengkranen heeft een bijzonder laag verbruik, want duurzame kranen passen helemaal in het huidige tijdsbeeld. Elektrische kranen met sensorbediening zijn eveneens ideaal: even langs de sensor strijken en het water begint vanzelf te stromen. Een hygiënische bediening zonder aanraking. Dus nooit meer vuile knoppen. Ook voor mensen met reumatische problemen een aanrader. Sensorkranen werden tot voor kort meestal toegepast in een professionele werkomgeving zoals de horeca en de gezondheidszorg. De laatste jaren vinden we deze kraan steeds vaker terug in de badkamer. Last but not least: overweeg eens een kraan met een uittrekbare handdouche. Een handiger hulpje bij haren wassen en handwasjes bestaat bijna niet.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie over baden kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.   

Foto: Flow Tres Study            

Bewaren

BROCHURE AANVRAGEN

Wavedesign -
Wavedesign

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen