De luxe van een ligbad: baden in 2012

Vrijwel elke badkamer is tegenwoordig geschikt voor een bad, ook een kleine badkamer. Baden komen in alle soorten en maten. Ze hoeven niet meer rechthoekig te zijn, niet meer wit, niet meer betegeld en ze mogen vrij in de ruimte staan. Voor de kleine badkamers zijn er genoeg ruimtebesparende oplossingen, zoals een hoekbad of een combinatie van een douche en bad. Voor de ruimere badkamer zijn er legio mogelijkheden. Nog steeds is het vrijstaande bad een grote trend voor de badkamer. Met alle prachtige vormen die baden tegenwoordig meekrijgen, is ‘wegstoppen’ in een hoek er niet meer bij. Ronde baden, ovalen baden of vreemdere vormen zoals een driehoek worden zo het middelpunt van de badkamer.

 Novellini bad Sinuosa    Sanidrome Villeroy en Boch

 

Bijzondere materialen

Een andere trend is het materiaal waarmee gewerkt wordt. Het is tegenwoordig niet gek meer om een bad van hout, glas, marmer of composietsteen te laten plaatsen. Houten baden, baden gebaseerd op de tobbe van vroeger, zijn een nieuwe trend. Maar een bad van beton of afgewerkt met natuursteen is ook een optie voor de badkamer. Bedenk wel dat hier met zware materialen is gewerkt, in tegenstelling tot het lichtgewicht bad van acryl. Het voordeel van de meer standaard materialen afgewerkt met emaille is de duurzaamheid. Acryl, gietijzer en plaatstaal gaan relatief langer mee dan een bad van hout bijvoorbeeld, hoewel bepaalde houtsoorten toch ook al zo’n vijftien jaar mee kunnen. Het standaard witte bad is nog steeds oogstrelend in bijzondere ontwerpen, maar ook kleur mag tegenwoordig. Vooral het zwarte bad steekt dan met kop en schouders boven deze trend uit. Matzwart of een glimmend zwart bad, met bijbehorend ander zwart sanitair, het kan niet donker genoeg zijn. Voor de vrolijke noot kan het bad ook in een andere kleur dan zwart of wit. Een groen bad bijvoorbeeld, of rood.

Cleopatra   Trend: houten baden

 

Luxe extra's

In bad liggen is ontspanning, een moment voor uzelf. Daarom kunt u het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is mogelijk om die ontspanning extra mee te stimuleren. Aromatherapie, hydromassage, maar ook televisie kijken vanuit bad of heerlijk muziek luisteren met een geluidsinstallatie. Maar uiteindelijk is het ideale bad voor iedereen anders. Probeer een bad daarom altijd uit. Dat kan in de showroom, volledig gekleed. Zo kunt u letterlijk voelen of het bad goed ligt of zit.

Sanidrome Villeroy en Boch   Sanidrome Villeroy en Boch


Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen