Design badkamers van Axor en Philippe Starck

Design badkamers van Axor en Philippe Starck

In de hedendaagse moderne badkamers zien we nog steeds een zeer functionele ruimte, maar wel een ruimte waar hoogwaardige materialen, mooie kleuren en vormen tot een sfeervolle ambiance worden gecombineerd. De ruimte laat ons water ervaren in vele en gevarieerde vormen en maakt het mogelijk om tijd aan onszelf te besteden om het drukke dagelijkse leven te ontvluchten. Waarom is design zo belangrijk geworden in ons leven? En waarom heeft design een belangrijke rol gespeeld, in het bijzonder in de badkamer in de afgelopen decennia? Philippe Starck, een van de toonaangevende ontwerpers van deze tijd, wil met zijn design en de functie ervan het leven mooier en beter vormgeven. Zijn werk laat zien wat er met design kan worden bereikt indien het wordt gebruikt als een middel om traditionele gebruiken en patronen te doorbreken. Inmiddels is het 20 jaar geleden dat Axor samen met ‘s werelds grootste architecten en ontwerpers startte met het ontwikkelen van visies voor de badkamer.

De oprichting van het designermerk Axor

Philippe Starck trad bij Hansgrohe toe tot een bedrijfscultuur waar de nadruk ligt op techniek en innovatie in combinatie met vormgeving. Dit is een vaste waarde sinds eind jaren ’60. In die tijd werden badkamers nog gezien als functionele natte cellen. Het idee van de badkamer als ruimte om te relaxen en het gevoel van welzijn te ervaren, was nog volkomen vreemd voor de meeste mensen. Net als het idee om een badkamer te kunnen personaliseren. Juist de mensen van Hansgrohe herkenden het potentieel van de badkamer als een leefruimte en het bedrijf besloot in 1992 om het designermerk Axor op te richten. Vanaf dat moment heeft Axor consequent stil gestaan bij Hansgrohes ervaring in design en dit uitgebouwd. Tot op vandaag is de diversiteit aan internationaal gerenommeerde design partners met wie Axor succesvol heeft samengewerkt uniek. Axor geeft de designers creatieve vrijheid in het ontwerpen van de badkamercollecties. De Axor collecties bieden een diversiteit van duurzame oplossingen voor de realisatie van een persoonlijke badkamer.

 

Design douche collectie Axor en Phillipe Starck

Op maat gemaakte oplossingen voor de omgang met water in de badkamer

Na een voorbereiding van 2 jaar, werd de eerste Axor Starck collectie in 1994 gelanceerd. Philippe Starck verraste het publiek met een badkamer met een vrijstaand bad, wastafel en toilet, met kranen uit de collectie die waren geïnspireerd op een zwengelwaterpomp, veel daglicht en geen gebruikelijke tegeltjes, maar de toepassing van natuurlijke materialen zoals hout. De badkamer presenteert losse producten op zichzelf en is onderdeel van de architectuur van de gehele ruimte. Dit is een duidelijke verwijzing naar de “Salon D’Eau”. De Axor Starck collectie behoort wereld-wijd tot een van de meest succesvolle collecties die Axor ontwikkeld heeft. Met de eerste “Joystick”-kraan veroorzaakte Philippe Starck in 1994 opschudding in de badkamer.

Een nieuwe spraakmakende collectie

In de herfst van 2012 presenteert Axor samen met Philippe Starck een nieuwe spraakmakende collectie, die weer nieuwe maatstaven zet in de manier waarop we met water omgaan en water ervaren. Een unieke combinatie van vorm en functie. Impressies van de 20 jarige samenwerking met Philippe Starck en een tip van de sluier van de nieuwe Axor Starck collectie, zijn terug te vinden op de Axor Facebook pagina’s. Vanaf 18 september, de dag dat de nieuwe collectie voor het eerst zal worden gepresenteerd, zal Axor regelmatig updates geven via Twitter, Facebook,  Youtube en Pinterest. Ook wordt er die dag een speciale website gelanceerd: www.head-and-heart.com.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP