Wavedesign

Comfort, design en vertrouwd: de nieuwe standaard in wellness!

Alles over toiletten

Dagelijks brengen we behoorlijk wat tijd door op het toilet. Niet voor niets is deze ruimte aan ontwikkeling onderhevig. Het toilet is tegenwoordig onderdeel van het totaalconcept en daarom wordt veel aandacht besteed aan de techniek en het design. UW badkamer zet voor u de trends en noviteiten op een rijtje. Van de toiletbril tot het doorspoelmoment.

TECE square bedieningsplaat toilet
TECE Square bedieningsplaat
 
 toilet Villeroy & Boch Omnia Architectura
Villeroy & Boch Omnia Architectura (Baderie)

Design

Toiletten zijn er in alle soorten, maten en uitvoeringen. Een zwevend toilet is heel erg van deze tijd: mooi om te zien en hij neemt optisch veel minder ruimte in. Bovendien is de vloer eronder makkelijk schoon te houden. Het spoelmechanisme is onzichtbaar achter de wand weggewerkt en de bedieningsplaten van het spoelsysteem zijn ware designproducten. Met de nieuwe voorzetwanden kunnen zonder bouwkundige ingrepen de afvoer en het reservoir achter een glaspaneel worden weggewerkt. En ook op het waterverbruik wordt natuurlijk gelet. Er zijn bedieningsplaten die in combinatie met het inbouwreservoir 50 % op water besparen. Sommige panelen spoelen zelfs aanraakvrij.

Geberit sigma 50 bedieningsplaatGeberit bedieningsplaat Sigma 50
 
Geberit Aquaclean toiletGeberit Aquaclean

Noviteiten

Er zijn veel prachtige "extra's" voor de huidige toiletten en toiletruimtes. Toilet-zittingen hebben soms een dempingsmechanisme, zodat de bril langzaam en geruisloos op de pot belandt. Er zijn ook vele mooie toilet brillen op de markt in allerlei soorten motieven en kleuren. Of een inbouwdispenser voor reserve toiletrollen, die onzichtbaar wordt ingebouwd in onbenutte holle ruimten in het toilet of in de badkamer. En wat te denken van een wc waarmee je met water wordt gereinigd? Het onderlichaam wordt met (warm)water schoon gespoeld en dat geeft de hele dag door een ongeëvenaard schoon en fris gevoel. Reinigen met water is beter, hygiënischer en comfortabeler.

Viega Visign bedieningsplaat toilet
Viega Visign for Style bedieningsplaat
 
Wisa xs bedieninspaneel toilet
WISA xs bedieningspaneel

Urinoirs

In Nederland is ook het urinoir in opkomst. Je ziet ze steeds vaker in de toiletruimte van de Nederlandse huizen. Het is een attribuut waaraan je niet direct denkt bij de inrichting van je badkamer, of toiletruimte. Voor de particuliere badkamer zijn fraaie exemplaren verkrijgbaar. Voordelen: minder waterverbruik en verhoogde hygiëne. Het urinoir hangt op stahoogte aan de wand, is mooi en functioneel gevormd en past bij de meeste toiletcombinaties en fonteintjes. Een deksel sluit het mooi en hygiënisch af. Deze voorziening heeft maar een klein stukje wand nodig van zestig centimeter.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van toiletten kunt u kijken naar "product in beeld" en naar onze inspiratie-borden op Pinterest. Bovendien is het mogelijk om via onze brochure-service gratis mooie brochures te bestellen boordevol informatie.

Foto: Geberith Monolith voorzetwand

Informatie aanvragen bij Wavedesign

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen