Wereld Bespaar Dag: water & energie besparen met Hansgrohe

Wereld Bespaar Dag: water & energie besparen met Hansgrohe

Het is vandaag 31 oktober, Wereld Bespaar Dag. Deze dag wordt al sinds 1924 gevierd en is bedoeld om sparen in het algemeen te promoten, om een hogere levensstandaard te bereiken en om de economie stabieler te maken. Hansgrohe speelt binnen de sanitairbranche al jaren een leidende rol als het gaat om het besparen van water en energie en het beschermen van natuurlijke bronnen. En ontwikkelde daarom besparende technologieën, zoals CoolStart kranen.

Water besparen en het klimaat beschermen

Wastafelmengkranen worden vaak met de greep in de middenpositie geopend en geven zo onnodig gemengd water. Hansgrohe biedt hiervoor de oplossing: bij de CoolStart kranen geeft de kraan met de greep in de middenpositie alleen koud water. Hierdoor slaat de warmwatervoorziening niet onnodig aan tijdens bijvoorbeeld alleen even snel handen wassen en wordt de energiebehoefte en dus de CO2-uitstoot verlaagd. Warm water stroomt pas als de greep bewust naar links gedraaid wordt. Hierdoor kan een vierpersoonshuishouden jaarlijks meer dan 100 euro op de energiekosten besparen.

HansGrohe coolstart kranen

Een kosten- en milieubewustere omgang met energie en water worden met het oog op de klimaatverandering steeds belangrijker. In de alle CoolStart wastafelmengkranen worden de door Hansgrohe ontwikkelde technologieën CoolStart en EcoSmart (=waterverbruik 5 l/min = 60% water besparen) in één product gecombineerd, waardoor water en energie worden bespaard, met behoud van optimaal comfort. De maximum warm water temperatuur is vooraf instelbaar, net als bij de gewone wastafelmengkranen.

De Hansgrohe kranenseries Talis, serie Metris, Logis en Focus bieden ruime keuze uit kranen die voorzien zijn van de innovatieve CoolStart technologie. De CoolStart wastafelmengkranen zijn hetzelfde geprijsd als de normale uitvoeringen in deze kranenseries.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief