Advantix Vario variabele douchegoot

De succesvolle, stijlvolle en smalle douchegoot Advantix Vario van Viega breidt uit met wederom 3 nieuwe verbindingsonderdelen. Bij het ontwerpen van een douchegoot wordt steeds meer mogelijk en heb je zelf hand in het ontwerp. Tot een lengte 2.80 m creëer je eenvoudig een rechte afvoer alsmede een hoek- of U-vormgoot. De steekroosters en afdekkappen komen in verschillende kleuren waardoor het geheel nog harmonieuzer te integreren is in de vloerafwerking.

Viega Vario Afvoer   Viega Vario Afvoer

 

Afmetingen

De douchegoot Viega Advantix Vario wordt standaard geleverd in een lengte van 120 cm en kan naar wens tot een lengte van 30 cm worden ingekort. Een verbindingstuk, een hoekverbindings- en eindsluitstuk maken talrijke uitvoeringsvarianten mogelijk. Alle onderdelen hebben een hartafstand van 20 cm en laten zich eenvoudig met de douchegoot combineren: insteken en vastschroeven is voldoende.

Lang, kort, hoek- en U-vormig

Het eindsluitstuk verlengt bijvoorbeeld bij gebruik aan één zijde de lengte van de Advantix Vario douchegoot met 1,40 m. Bij tweezijdige montage is dit zelfs 1,60 m. Voor zeer lange douchegoten wordt het verbindingsstuk gebruikt. In combinatie met twee Vario-douchegoten is een lengte van 2,40 m realiseerbaar. Wanneer hierbij nog twee extra eindsluitstukken worden gemonteerd, wordt een totale lengte van 2,80 m bereikt. De afvoercapaciteit verdubbelt daarbij tot maar liefst 0,8 tot 1,6 l/sec. Iedere Advantix Vario is uitgevoerd met een zelfreinigende afvoer.

Met de verbindingstukken kunnen ook zeer korte goten of goten met een hoge afvoercapaciteit vanaf 80 cm worden vervangen; een oplossing die zich met name leent voor badkamers met stort- of regendouches. De hoge afvoercapaciteit wordt ook hier bereikt door het gebruik van twee Vario-douchegoten die elk tot 30 cm zijn ingekort. 

Voor douchegoten in hoek- of U-vorm heeft Viega het programma uitgebreid met een haaks verbindingsstuk. Voor de benodigde afvoercapaciteit moet bij gebruik van twee of drie Vario-douchegoten de verzamel-aansluitleiding overeenkomstig ruim worden gedimensioneerd (DN70).

Steekroosters en afdekkappen in nieuwe kleuren

Voor een optisch fraaie verwerking van de Advantix Vario in de vloer heeft Viega het kleurenpallet bij de steekroosters en afdekkappen verder uitgebreid. Naast de bekende uitvoeringen in mat en glanzend roestvaststaal zijn nu ook de kleuren zwart en wit leverbaar. Aansluitprofielen voor tegels van de firma Schlüter zijn in dezelfde kleuren verkrijgbaar.

Kenmerkend voor alle varianten blijven de eenvoudige en snelle montage, het betrouwbare afdichtingsconcept en de variabele inbouwhoogte van het Advantix Vario-programma.

Brochure over Advantix Vario variabele douchegoot aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP