Nieuw van Viega: het Eco Plus-element

Individueel verstelbare wc hoogte

Zowel in particuliere huishoudens als in zorginstellingen verblijven personen uit meerdere generaties. Bepaalde producten vragen dan ook individueel een bepaalde flexibiliteit en comfort. Bijvoorbeeld de WC. Viega speelt hier op in met het nieuwe Eco Plus-element: een ingebouwde installatie waarmee de WC traploos 8cm omhoog en omlaag kan worden bewogen. De techniek hiervan bevindt zich achter een glasplaat die op de tegels gemonteerd wordt die het geheel een design-look geeft.

Zichtbare drukknop

Onzichtbaar weggewerkt achter veiligheidsglas bevinden zich beweegbare profielen met flexibele afvoer- en spoelbocht alsmede geleidingsysteem. Daarmee kan het wc-keramiek veilig, storingsvrij en traploos 80 millimeter omhoog en omlaag worden bewogen. De maximale zithoogte bedraagt 48 cm. Alleen de drukknop die op de glasplaat wordt gemonteerd, is zichtbaar.

Viega WC   Viega WC

 

Vertrouwde en eenvoudige montage

De installatie van het wc-element verloopt volgens hetzelfde principe als bij andere Viega Eco Plus-modules. Ook de bekende systeemmaat met een breedte van 490 millimeter en een hoogte van 1.130 millimeter is hetzelfde.

Nadat het wc-element is gemonteerd, kan de tegelzetter met een speciaal meegeleverde afdekking tot aan de opening voor de bedieningsplaat doorwerken. De installateur plaatst vervolgens de kunststof dekplaat met afdichting en brengt vervolgens de glasplaat aan. Tot slot worden de drukknop en het wc-keramiek gemonteerd.

Voor het interieur van het wc-element wordt de vertrouwde Viega inbouw-spoelkasttechnologie toegepast. De spoelbeurten zijn vrij programmeerbaar: handmatig, contactloos of elektronisch. Ook opklapbare steunleuningen met wc-afstandsbediening kunnen probleemloos met het wc-element worden gecombineerd.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP