Opening showroom van Sphinx in Maastricht

Opening showroom van Sphinx in Maastricht

Sphinx opent op maandag 16 april op feestelijke wijze de showroom aan het Stationsplein in Maastricht. In de showroom zijn complete badkamerseries te zien van de merken Sphinx en Keramag, aangevuld met doucheproducten van het merk Koralle. De officiële opening wordt gedaan door Peter Regout, een nazaat van Petrus Regout, de grondlegger van Sphinx.

Petrus Regout profiteerde in de jaren dertig van de negentiende eeuw van de verkregen vrijheid om uit België grondstoffen en halffabricaten in te voeren. Daarvoor was dat door bezettingen van Franse en Spaanse troepen en vlak daarvoor door de Belgische Opstand onmogelijk. Als een van de Maastrichtse pioniers startte hij in 1834 met eigen productie in een stoomglasfabriek. Deze floreerde zo goed dat hij daar snel een glasblazerij en in 1836 een aardewerkfabriek aan kon toevoegen. Hieruit is het bekende Sphinx ontstaan, dat inmiddels al meer dan een eeuw specialist op het gebied van sanitair is. De achter-achter-kleinzoon van de Sphinx-oprichter verricht nu de officiële openingshandeling van deze nieuwe showroom.

De showroom wordt elke eerste zaterdag van de maand opengesteld voor consumenten. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunt u zich uitgebreid door specialisten laten adviseren over de badkamerseries en –accessoires van de merken Sphinx, Keramag en Koralle.

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP