De Laufen Palomba Collection

De Laufen Palomba Collection

In de natuur zorgt de dynamiek van water voor organische vormen, deze inspireren en ontroeren. Topdesigners Ludovica en Roberto Palomba gebruikten deze aspecten als uitgangspunt voor de succesvolle sanitaircollectie Palomba van Laufen.

Onderscheidende vormgeving

Laufen bad

Laufen Palomba vrijstaand bad

De ontwerpers konden hun grenzen verleggen dankzij het nieuwe keramiek van Laufen, dat fijnere en elegante vormen mogelijk maakt. Het design van de Palomba Collection oogt organisch en natuurlijk, alsof het door dynamisch water is gevormd. De vormgeving zelf is geïnspireerd door de steen “Menhir”, dat grote steen betekent in het Bretons. Deze natuurlijke en onderscheidende vormgeving vind je terug in de waskommen, wastafels en de extravagant vormgegeven badkuip, die ook prachtig zijn te combineren met de Laufen badmeubels.

Vrijstaande wastafels

Laufen Palomba Collectie

Laufen Palomba collectie

De vorm van de “Menhir” komt tot uiting in de vrijstaande wastafels van de Palomba Collection. De zachte contouren lijken op een steen gevormd door de natuur, waarin organisch een waskom is ontstaan.

Laufen Palomba Collectie

Laufen Palomba wastafel

Ook de  asymmetrische waskommen voor montage op een planchet, zijn geïnspireerd door de natuur. Zij vormen een opvallende verschijning en kunnen gecombineerd worden met planchets en diverse meubels. Daarnaast heeft de Palomba Collection wastafels geschikt voor wandmontage en vlakke en extra brede wastafels in 500, 650, 800 en 1.000 mm lengte voor planchets en meubels. De rand van deze wastafels oogt subtiel want deze zijn slechts 16 mm dik. De omvang van de kom is zodanig vormgegeven, dat er veel ruimte aan beide zijden is.

Vrijstaande badkuip

Laufen Palomba Collectie

De vrijstaande badkuip is het neusje van de zalm. Ook deze heeft asymmetrische en geometrische vormen en een hoge rug alsof het een natuurlijk vormgegeven steen is, die na duizenden jaren zijn schoonheid heeft gekregen. De natuurlijke vormen passen bij de contouren en ergonomie van het menselijk lichaam en bieden een maximum aan badcomfort. Voor nog meer badplezier kan het bad worden uitgebreid met unieke licht- en massagefuncties.

Naast de wastafels, waskommen, wc’s, bidets en badkuip heeft Laufen de Palomba meubel Collection, die bestaat uit verschillende opbouw- en onderbouwkasten met optioneel sfeervolle verlichting. De meubels zijn leverbaar in het wit, pear light, cherry vermont dark en stone grey. Daarnaast zijn open cubes leverbaar op basis van een grid van 275 x 275 mm, die op individualistische wijze zijn te combineren. Dankzij de vele kleuren ontstaat een exclusief ontwerp. Bekijk hier meer mooie producten voor de badkamer van Laufen

Brochure over De Laufen Palomba Collection aanvragen

Aanhef *
Voorletters * / Tussenvoegsel
Achternaam *
Postcode / Plaats *
Straatnaam / Huisnummer *
Land *
E-mailadres **
Telefoonnummer *

Ik ga:
De velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.
** Sommige fabrikanten versturen u liever informatie per email.BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP