De financiering van jouw nieuwe badkamer

Is jouw badkamer toe aan vernieuwing, maar kan jij deze verbouwing niet zelf betalen? Geen paniek! In dit artikel worden een aantal mogelijkheden besproken om jouw verbouwing toch te financieren. Zo kun je toch nog de badkamer krijgen die je het liefst zou willen en genieten van een lekkere warme douche of bad.

Wil je de badkamer verbouwen? Tips voor de financiering #badkamer #verbouwen

Persoonlijke lening

Wanneer je voor een persoonlijke lening kiest, leen je in één keer het volledige bedrag dat nodig is voor de verbouwing van je badkamer. Vervolgens los je dit af door maandelijks een vast bedrag te betalen. Dit kan binnen een looptijd van 0 tot maximaal 15 jaar, dit kan per aanbieder verschillen. Hierdoor heb je meteen al duidelijk wanneer je klaar bent met het aflossen van het volledige bedrag. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de rente fiscaal aftrekbaar van de belasting is, waardoor dit de financiering van je badkamer goedkoper maakt.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet bepaal je zelf hoeveel geld je opneemt voor de verbouwing van je badkamer. Uiteraard kan dit wel tot een bepaald limiet. Daarnaast betaal je alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Het geleende bedrag los je net als bij een persoonlijke lening maandelijks af. Het verschil is echter wel dat je bij een doorlopend krediet geen looptijd hebt en je het afgeloste geld opnieuw kunt opnemen wanneer dit nodig is. Dus als de verbouwing van jouw badkamer duurder uitvalt dan verwacht kan jij hier op deze manier extra geld voor lenen. Echter, er zijn ook nadelen aan een doorlopend krediet. Zo is de rente niet fiscaal aftrekbaar van de belasting.

Verbouwingshypotheek

Naast een persoonlijke lening en een doorlopend krediet is het mogelijk om de verbouwing te financieren door middel van een verbouwingshypotheek. Of je een hypotheek krijgt waarmee je de verbouwingskosten kunt betalen, hangt af van hoeveel de marktwaarde van je huis stijgt na de verbouwing. Deze waarde wordt door een taxateur vastgesteld. De taxateur maakt een taxatierapport waarin de marktwaarde voor en na de verbouwing wordt opgenomen. Op basis van dat rapport wordt door de hypotheekverstrekker besloten of je een hogere hypotheek krijgt voor de verbouwing van je badkamer of niet. Het verschilt ook per verbouwing met hoeveel marktwaarde je woning kan stijgen. In het geval van een badkamer verbouwing is er sprake van een smaakgevoelige verbouwing. Het gaat hierbij vaak om het moderniseren van je woning. Een smaakgevoelige verbouwing levert minder op als je je woning gaat verkopen. Dit omdat niet iedereen dezelfde smaak heeft, waardoor de waarde niet meestijgt met de kosten van je verbouwing. Hierbij is het dus van belang dat je rekening houdt met de verbouwingskosten, omdat je deze maar voor een deel kan betalen uit een hogere hypotheek en de rest uit je eigen zak moet betalen.

Badkamers op afbetaling

Het komt ook wel eens voor dat badkamerinstallateurs met afbetalingen komen voor een nieuwe badkamer. Op dat moment klinkt dat natuurlijk ideaal, omdat je dan sneller tot dat nieuwe warme bad komt. Je moet er echter wel mee oppassen, zulke afbetalingen kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat je hogere rentes betaald.

Advies over financiering

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om de verbouwing van je badkamer te financieren. Vind je het na het lezen van dit artikel nog steeds moeilijk om een keuze te maken? Heel begrijpelijk! In dat geval kun je altijd in gesprek met een hypotheekadviseur. Die kijkt samen met jou naar de beste optie voor de financiering van je badkamer. Wellicht kun je zo geld besparen en toch nog voor die nieuwe badkamer gaan!

 

 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen